Plaster Miodu: Wołowina po chińsku

Wołowina po chińsku


Potrzebne składniki:


70-80 dag wołowiny
1/3 pora
przyprawa do wołowiny
mała cebula
1/2 papryki czerwonej
2 ząbki czosnku
1/2 papryki żółtej
4 łyżki sosu sojowego
3 łyżki groszku łyżka sezamu
marchewka olej
grzyby mun makaron ryżowy

Sposób przygotowania:


Mięso pokroić w paski, doprawić przyprawą do mięsa i odstawić do lodówki na pół godziny. Pokroić pozostałe składniki: paprykę w kostkę, cebulę i marchewkę w paski, pora w krążki, czosnek przepuścić przez praskę lub drobno posiekać. Wołowinę smażyć na oleju. W połowie smażenia dodać czosnek, cebulę i doprawić sosem sojowym. Usmażone mięso przełożyć do woka i wrzucić warzywa, grzyby mun i łyżkę sezamu. Smażyć wszystko razem przez około 5-10 minut. Ugotować makaron wg instrukcji na opakowaniu. Bon appétit!

0 komentarze:

strzałka do góry