Plaster Miodu: Gulasz wieprzowy

Gulasz wieprzowy

   Potrzebne składniki:
   szynka wieprzowa
   papryka
   cebula
   pieczarki 
   ząbek czosnku
   olej
   mąka pszenna
   koncentrat pomidorowy
   przyprawa do mięs
   sól, pieprz
   papryka czerwona mielona

Sposób przygotowania:
Mięso umyć, wytrzeć papierowym ręcznikiem, pokroić w kostkę i doprawić przyprawami. Smażyć na silnie rozgrzanym tłuszczu a następnie przełożyć do garnka i zalać wodą lub bulionem w takiej ilości, by mięso było przykryte. Na patelni na tym samym tłuszczu podsmażyć posiekaną cebulę, czosnek, pokrojone pieczarki i paprykę, dodać do mięsa. Dusić pod przykryciem na małym ogniu aż mięso będzie miękkie, często mieszać. Na końcu dodać łyżkę mąki rozrobioną z odrobiną wody i łyżką koncentratu pomidorowego, zaprawić sosik. Dusić jeszcze około 5 min. Przyprawić do smaku. Bon appétit!

0 komentarze:

strzałka do góry