szynka wieprzowa
papryka
cebula
pieczarki
ząbek czosnku
olej
mąka pszenna
koncentrat pomidorowy
przyprawa do mięs
sól, pieprz
papryka czerwona mielona
Sposób przygotowania:
Mięso umyć,
wytrzeć papierowym ręcznikiem, pokroić w kostkę i doprawić przyprawami. Smażyć na
silnie rozgrzanym tłuszczu a następnie przełożyć do garnka i zalać wodą lub
bulionem w takiej ilości, by mięso było przykryte. Na patelni na tym samym
tłuszczu podsmażyć posiekaną cebulę, czosnek, pokrojone pieczarki i paprykę,
dodać do mięsa. Dusić pod przykryciem na małym ogniu aż mięso będzie miękkie,
często mieszać. Na końcu dodać łyżkę mąki rozrobioną z odrobiną wody i łyżką
koncentratu pomidorowego, zaprawić sosik. Dusić jeszcze około 5 min. Przyprawić
do smaku. Bon appétit!
0 komentarze: