Biszkopt:

1 szklanka cukru
1 szklanka mąki
2-3 łyżeczki kakao
1 łyżka oleju
1,5 łyżeczki proszku do pieczenia
1 łyżka wody
Sposób przygotowania:
Białka ubić z cukrem na sztywno, wrzucić żółtka i delikatnie razem wymieszać. Dodać resztę składników (woda na końcu) i wymieszać. Piec w dużej prostokątnej blaszce ok. 15-20 minut w temperaturze 180*C.
Masa budyniowa:
budyń waniliowymleko
cukier
kostka masła
Sposób przygotowania:

Budyń ugotować wg przepisu na opakowaniu (odrobinę zmniejszyć ilość mleka by budyń był gęsty) i schłodzić. Masło utrzeć na krem dodając po łyżce schłodzonego budyniu.
Bita śmietana:
0,5 l śmietanki kremówki 30%2 łyżki cukru pudru
Sposób przygotowania:
Śmietanę ubić na sztywno dodając cukier puder do smaku. Świeżo ubitą śmietanę od razu wykładać na ciasto.
Dodatkowo:
1 puszka masy krówkowej2 paczki słonych krakersów
kilka kostek czekolady deserowej
Witam :)Nominuję Cię do Liebster blog. Zapraszam i życzę miłej zabawy:)
OdpowiedzUsuńhttp://lasotka.blog.pl/2013/06/01/podjelam-wyzwanie-liebster-blog/
Biszkopt powinien mieć dużo więcej kakao żeby wyglądać jak ten na zdjęciu .... Mój wyszedł karmelowy ....
OdpowiedzUsuń