makaron
pappardelle
mąka pszenna
surowy łosoś ser żółty
orzechy włoskie pomidorki koktajlowe
oliwa z oliwek liście szpinaku
ząbek czosnku szczypiorek
jajko śmietana 12%
pieprz
sól
Opis przygotowania:
surowy łosoś ser żółty
orzechy włoskie pomidorki koktajlowe
oliwa z oliwek liście szpinaku
ząbek czosnku szczypiorek
jajko śmietana 12%
pieprz
sól
Opis przygotowania:
Na patelni
rozgrzać oliwę z oliwek, podsmażyć posiekany czosnek i smażyć przez około 2
minuty. Po tym czasie wsypać orzechy włoskie i smażyć jeszcze przez chwilę.
Łososia pokroić w paski, przyprawić i gotować na parze około 15 minut. W garnku
roztrzepać jajko, dodać 3 łyżki śmietany oraz 5 łyżek wody i zagotować.
Następnie dodać około 2 łyżki startego żółtego sera i kiedy sos zgęstnieje -
przyprawić go do smaku solą oraz białym pieprzem. Makaron pappardelle ugotować
w lekko osolonej wodzie z odrobiną oliwy z oliwek, odsączony. Podawać na gorąco
ze szpinakiem oraz serem żółtym i odrobiną szczypiorku. Bon appétit!
0 komentarze: