Plaster Miodu: Penne carbonara

Penne carbonara

   Potrzebne składniki:
   makaron typu penne
   wędzona szynka lub chudy boczek
   oliwa
   2 jajka
   starty ser żółty
   śmietana
   pomidorki koktajlowe
   czarne oliwki
   mozzarella
   bazylia
   sól, pieprz, gałka muszkatołowa

Sposób przygotowania:
Makaron ugotować na sposób al dente w dużej ilości słonej wody. Na oliwie zrumienić pokrojoną szynkę lub boczek. W miseczce roztrzepać jajka z 3 łyżkami śmietany i startym serem - przyprawić do smaku. Mieszamy i wlewamy na patelnię. Ugotowany makaron zaraz po odcedzeniu wrzucamy do sosu, mieszamy, doprawiamy i posypujemy startym serem. Do smaku dodać czarne oliwki, pomidorki koktajlowe, bazylię oraz mozzarellę. Bon appétit!

0 komentarze:

strzałka do góry