filet z kurczaka
szpinak
żółtko
ząbek czosnku
masło
ser żółty
sól
pieprz
olej do smażenia
wykałaczki
Sposób przygotowania:
Pierś kurczaka myjemy, osuszamy papierowym ręcznikiem i rozbijamy tłuczkiem. Doprawiamy solą i pieprzem. Szpinak podsmażyć na maśle aż do wyparowania wody, następnie dodać rozgnieciony czosnek i żółtko. Doprawiamy solą i pieprzem, na koniec dodajemy starty żółty ser i mieszamy. Na rozbite mięso wykładamy farsz szpinakowy i zwijamy w roladkę. Na patelni rozgrzewamy olej i smażymy na nim roladki kilka minut z dwóch stron, aby mięsko ładnie się zarumieniło. Żeby roladki nie rozpadły się w trakcie smażenia możemy je spiąć wykałaczkami albo
związać cienką nitką. Przed podaniem należy je wszystkie usunąć. Bon appétit!
0 komentarze: