Plaster Miodu: Roladki ze szpinakiem

Roladki ze szpinakiem

      Potrzebne składniki:
      filet z kurczaka
      szpinak
      żółtko
      ząbek czosnku
      masło
      ser żółty
      sól
      pieprz
      olej do smażenia
      wykałaczki


Sposób przygotowania:
Pierś kurczaka myjemy, osuszamy papierowym ręcznikiem i rozbijamy tłuczkiem. Doprawiamy solą i pieprzem. Szpinak podsmażyć na maśle aż do wyparowania wody, następnie dodać rozgnieciony czosnek i żółtko. Doprawiamy solą i pieprzem, na koniec dodajemy starty żółty ser i mieszamy. Na rozbite mięso wykładamy farsz szpinakowy i zwijamy w roladkę. Na patelni rozgrzewamy olej i smażymy na nim roladki kilka minut z dwóch stron, aby mięsko ładnie się zarumieniło. Żeby roladki nie rozpadły się w trakcie smażenia możemy je spiąć wykałaczkami albo związać cienką nitką. Przed podaniem należy je wszystkie usunąć. Bon appétit!

0 komentarze:

strzałka do góry