Plaster Miodu: Spaghetti Bolognese

Spaghetti Bolognese

Potrzebne składniki:
makaron typu spaghetti                             oliwa z oliwek
mięso mielone                                            ser żółty
3-4 pomidory                                                      bazylia
ząbek czosnku                                            pieprz
cebula                                                         sól
koncentrat pomidorowy                             przyprawa do mięsa
woda                                                           pomidorki koktajlowe

Sposób przygotowania:
Na oliwie smażymy drobno pokrojoną cebulę. Pod koniec smażenia dorzucamy rozdrobniony czosnek. Na patelnię wrzucamy przyprawione mielone mięso i smażymy do momentu, kiedy mięso będzie zupełnie suche. Dodajemy pokrojone w drobną kostkę pomidory. Dusimy podlewając nieco wodą. Przenosimy podsmażone składniki do garnka i dodajemy koncentrat pomidorowy. Gotujemy do uzyskania gęstej konsystencji. Na końcu doprawiamy wszystko do smaku. Gotujemy makaron na sposób al dente w dużej ilości słonej wody. Na ugotowany makaron spaghetti kładziemy kilka łyżek gęstego sosu i posypujemy startym serem po wierzchu. Bon appétit!

0 komentarze:

strzałka do góry