makaron typu spaghetti oliwa z oliwek
mięso mielone ser żółty
3-4 pomidory bazylia
ząbek czosnku pieprz
cebula sól
koncentrat pomidorowy przyprawa do mięsa
woda pomidorki koktajlowe
Sposób przygotowania:
Na oliwie smażymy drobno pokrojoną cebulę. Pod koniec smażenia
dorzucamy rozdrobniony czosnek. Na patelnię wrzucamy przyprawione mielone mięso i smażymy do momentu, kiedy mięso będzie zupełnie suche. Dodajemy pokrojone w drobną kostkę pomidory. Dusimy podlewając nieco wodą. Przenosimy podsmażone składniki do garnka i dodajemy koncentrat pomidorowy. Gotujemy do uzyskania gęstej konsystencji. Na końcu doprawiamy wszystko do smaku. Gotujemy makaron na sposób al dente w dużej ilości słonej wody. Na ugotowany makaron spaghetti kładziemy kilka łyżek gęstego sosu i posypujemy startym serem po wierzchu. Bon appétit!
0 komentarze: