Plaster Miodu: Zupa brokułowa

Zupa brokułowa

Potrzebne składniki:
 bulion drobiowy
 2 duże brokuły
 marchewka
 serek topiony
 pietruszka
 sól
 pieprz
 śmietana 12%
 grzanki
Sposób przygotowania:
Ugotować bulion drobiowy. Obraną i umytą marchewkę wrzucić do bulionu. Brokuły podzielić na różyczki i dodać do gotującego się bulionu. Gotować aż brokuł będzie miękki. Pod koniec gotowania wrzucić serek topiony. Marchewkę i około 1/4 brokuła wyjąć z zupy. Dodać pietruszkę i wszystko razem zmiksować. Dodać z powrotem wyjęte wcześniej różyczki brokuła oraz pokrojoną w kostkę marchewkę. Przyprawić solą i pieprzem. Podawać z grzankami i łyżką śmietany. Bon appétit!

0 komentarze:

strzałka do góry