Plaster Miodu: Mintaj w sosie musztardowym

Mintaj w sosie musztardowym


Potrzebne składniki:


2 filety z mintaja
1 jajko
1/2 szklanki bułki tartej
sok z cytryny
2 łyżki ostrej musztardy
1 łyżeczka startego chrzanu
1 łyżka śmietany
2 łyżki wody
1 łyżka masła
sól, pieprz
koperek
olej do smażenia


Sposób przygotowania:


Filety umyć i osuszyć. Następnie skropić sokiem z cytryny, oprószyć solą i pieprzem oraz panierować w jajku i bułce tartej. Podsmażyć na patelni z obu stron na złoty kolor. Nastawić piekarnik na 180*C. Usmażone filety przełożyć do naczynia żaroodpornego uprzednio posmarowanego masłem. Musztardę, chrzan, śmietanę, wodę i drobno posiekany koperek dokładnie wymieszać i zalać filety. Włożyć do nagrzanego piekarnika i piec bez przykrycia przez około 15-20 minut. Bon appétit!

0 komentarze:

strzałka do góry