Plaster Miodu: Pałeczki marynowane w kefirze

Pałeczki marynowane w kefirze

Potrzebne składniki:


8 pałeczek (podudzi) kurczaka
1/2 litra kefiru
2 ząbki czosnku
8 pieczarek
1 i 1/2 łyżeczki przyprawy do kurczaka
1 łyżeczka papryki słodkiej mielonej
1 łyżeczka tymianku
1 łyżeczka bazylii
1/2 łyżeczki mielonego kminku
pieprz
sól

Sposób przygotowania:


Pałeczki kurczaka umyć i osuszyć. W misce wymieszać kefir z przyprawami i przeciśniętym czosnkiem. Następnie pałeczki dokładnie obtoczyć kefirem i marynować w lodówce przez całą noc. Piekarnik rozgrzać do temperatury 180*C. Mięso przełożyć do foliowego rękawa, zasypać pokrojonymi w plasterki pieczarkami i piec ok. 50 minut. Następnie przeciąć rękaw i piec dalej przez ok. 20-30 minut, by pałeczki się zarumieniły. Bon appétit!

0 komentarze:

strzałka do góry