Plaster Miodu: Zupa meksykańska

Zupa meksykańska

Potrzebne składniki:


1 – 1 1/2 litra wywaru wołowego
1/2 kg mięsa mielonego
2 ząbki czosnku
2 cebule
4 łyżki masła
papryka czerwona
papryka zielona
puszka kukurydzy
puszka czerwonej fasoli
puszka pomidorów
szklanka czerwonego wytrawnego wina
natka pietruszki
papryka słodka mielona
kminek mielony, sól, pieprz
nachosy

Sposób przygotowania:


Na maśle podsmażyć drobno posiekane cebule i czosnek. Następnie dodać mięso mielone. Przyprawić solą, pieprzem, mieloną papryką i smażyć dalej przez około 10 minut. Do zagotowanego wywaru wrzucić pokrojone papryki. Gotować około 10 minut. Następnie wrzucić kukurydzę, czerwoną fasolę oraz pomidory, zalać winem i gotować przez kolejne 10 minut. Na końcu dodać posiekaną pietruszkę i przyprawić mielonym kminkiem, solą i pieprzem. Podawać z nachosami. Bon appétit!

1 komentarz:

  1. Genialna zupa :) a nachos same w sobie są fantastyczne

    OdpowiedzUsuń

strzałka do góry