Potrzebne składniki:

słoiczek suszonych pomidorów
opakowanie roszponki
1/2 kostki sera feta
250g pomidorków koktajlowych
garść czarnych oliwek
garść listków świeżej bazylii
2 łyżki oliwy z oliwek
2 łyżki oliwy z suszonych pomidorów
1 łyżka octu balsamicznego
starty ser żółty do posypania
Sposób przygotowania:
Makaron ugotować al dente w osolonej wodzie i ostudzić. Suszone pomidory pokroić w paski, ser feta w kostkę, oliwki w plasterki lub na pół a pomidorki koktajlowe przekroić na połówki. Roszponkę umyć, osuszyć i połączyć z pokrojonymi składnikami oraz makaronem. Oliwę i ocet balsamiczny połączyć. Powstałym sosem zalać składniki, dodać liście bazylii i wymieszać. Przed podaniem posypać startym serem żółtym. Bon appétit!
0 komentarze: