Plaster Miodu: Schab pieczony z żurawiną

Schab pieczony z żurawiną

Potrzebne składniki:

1 kg schabu bez kości
200g suszonej żurawiny
pieprz
sól
papryka słodka mielona
majeranek
bazylia
3 cienkie plasterki masła
olej

Sposób przygotowania:


Schab umyć i osuszyć papierowym ręcznikiem a następnie natrzeć solą, pieprzem, majerankiem i bazylią. Włożyć do lodówki na noc. Po wyjęciu z lodówki schab naciąć przez środek nożem tworząc „tunel” i wypełnić żurawiną. Mięso natrzeć papryką i ułożyć w naczyniu żaroodpornym z odrobiną oleju. Następnie na wierzchu ułożyć cienkie plasterki masła i piec pod przykryciem w nagrzanym do 200*C piekarniku przez godzinę od czasu do czasu polewając wytworzonym sosem. Bon appétit!

0 komentarze:

strzałka do góry