Plaster Miodu: Zupa z soczewicy

Zupa z soczewicy

Potrzebne składniki:

bulion drobiowy lub warzywny kurkuma
1 cebula kolendra
ząbek czosnku kminek mielony
2 łyżki masła papryka słodka mielona
1 marchewka chili
25 dag czerwonej soczewicy mięta suszona
1 duży pomidor ocet winny
cząber cytryna

Sposób przygotowania:


Ugotować bulion. Cebulę i czosnek drobno posiekać a następnie podsmażyć na maśle na złoty kolor i wrzucić do bulionu. Dodać pokrojoną w kostkę marchewkę, wypłukaną soczewicę i gotować około 20 minut. Następnie dodać pomidory z puszki oraz przyprawy i zagotować. Zdjąć zupę z ognia i zmiksować blenderem. Na koniec doprawić octem winnym do smaku. Zupę podawać z plasterkiem cytryny. Bon appétit!

0 komentarze:

strzałka do góry